Geopark Hondsrug Classic

5 en 6 oktober 2019
Nije Hemelriek, Gasselte

Direct inschrijven

Informatie

De Hondsrug Classic is een van de grootste mountainbike evenementen waarbij alle categorieen in een wedstrijd starten. Van ervaren wedstrijdrijders tot en met de recreant en liefhebber. Vanaf 1997 tot en met 2011 werd deze klassieker jaarlijks in oktober georganiseerd en hebben vele bekende mountainbikers deelgenomen evenzo vele liefhebbers deze wedstrijd door de Staatsbossen van Gieten gereden. Jansen Event-Sportmanagement heeft het initiatief genomen om de Hondsrug Classic nieuw leven in te blazen. Sinds 2014 onder de nieuwe naam: Geopark Hondsrug Classic. Op zondag 6 oktober wordt de 6e editie van de Geopark Hondsrug Classic verreden vanaf het Nije Hemelriek in Gasselte. 

Startvolgorde 2019:

Bij de editie van 2019 gaan we opnieuw op basis van inschrijving het startnummer uitreiken. Dat betekent dat na het KNWU wedstrijdlicentie vak de deelnemers een startnummer krijgen op volgorde van inschrijving. We zullen ook deze inschrijflijst vroegtijdig op de website tonen, zodat iedereen daar het startnummer kan zien. Bij het toekennen van de startvolgorde wordt rekening gehouden met het regelmatigheidsklassement. Het maximaal aantal deelnemers is bepaald op 1000, zodat iedere deelnemer zonder oponthoud de Classic kan rijden.

Start en finish:

De start is om 11.00 uur. Je kunt maximaal 4 uur over de wedstrijd doen. Iedereen dient om uiterlijk 15.00 uur binnen te zijn.
Er kan gekozen worden om 1 ronde van ongeveer 35 km te rijden, je doet dan niet mee in het klassement, uiteraard ligt er wel een herinnering voor je klaar.
 

Tijdregistratie: 

De tijdregistratie zal plaatsvinden met het My Laps tijdregistratie systeem. Dat betekent dat iedereen met een tag achterop het stuurbordje zal rijden. Van iedereen wordt de tijd geregistreerd waarop hij/zij de startlijn en de finishlijn passeert. Alle tijden worden op de website weergegeven.

Verzorging: 

Tijdens de Geopark Hondsrug Classic zondag 30 september verzorgd Codagex voor alle deelnemers voeding en een sportreep van Win2 Sportvoeding. Bij start/finish is er de mogelijkheid je bidon te vullen met voeding en halverwege de route is er verzorging aanwezig met voeding en sportrepen.

Douche en kleedgelegenheid:

Camping de Lente van Drenthe, Houtvester Jansenweg 2, 9462 TB Gasselte. Tevens is het mogelijk om op de camping te overnachten tegen een speciaal tarief. Kijk daarvoor op de website

Teamplaats: 

Mountainbiketeams, clubs en/of verenigingen kunnen nabij start en finish een teamplaats reserveren op de teamarea. Oppervlakte teamplaats ongeveer 8 x 5 meter. Kosten zijn 45 euro per plaats.

Teamdeelname:

Tevens is er de mogelijkheid om met team, vereniging of club een eigen team startvak te reserveren.
Hiervoor geldt een minimale inschrijving van 10 deelnemers voor een startvak. Voor een team (uitgaande van 10 deelnemers) betaal je € 125,-. voor elke deelnemer extra betaal je het reguliere inschrijfbedrag. De eerste drie teams worden na afloop gehuldigd op het huldigingspodium. De tijden van de eerste vijf renners van het team worden bij elkaar opgeteld en zo worden de snelste drie teams gehuldigd. Mail naar ilse@janseneventsportmanagement.nl als je gebruik wilt maken van bovengenoemde mogelijkheden.

Nieuws

woensdag 10 juli 2019

Routes Gouden Pijl toertocht door Adventure Zoo Wildlands

Het jaarlijkse wielerspektakel de Gouden Pijl in Emmen wordt georganiseerd op zondag 4 augustus 2019. Naast de klassieke profronde in het centrum van...

Lees meer
woensdag 12 juni 2019

Toertocht Gouden Pijl door adventure Zoo Wildlands!

Net als in 2018 wordt een schitterende toertocht op de dag van de Gouden Pijl georganiseerd op zondag 4 augustus in Emmen, met...

Lees meer
woensdag 12 juni 2019

Informatie NK tijdrijden nieuwelingen en junioren en Topcompetitie tijdrit Emmen

In dit nieuwsbericht vindt u de informatie voor het NK tijdrijden nieuwelingen en junioren en de Topcompetitie tijdrit in Emmen op woensdag 19...

Lees meer

Inschrijven

Inschrijven 2019:

De kosten zijn: € 18,- en voor KNWU en NTFU leden: € 15,-   

Inschrijven op de wedstrijddag is mogelijk de kosten zijn dan: € 21,- en voor KNWU leden: € 18,-. 

Inbegrepen in het inschrijf bedrag:
-deelname aan de Geopark Hondsrug Classic
-stuurbordje met startnummer inclusief chip
-tijdwaarneming
-massastart samen met licentiehouders en recreanten, funklasse 
-verzorging met sportdranken en voeding
-herinnering Geopark Hondsrug Classic
-uitslagenlijst deelnemers
-uniek en duidelijk uitgezet en afgezet parcours
-fiets afspuit gelegenheid

Startnummer en chip kunnen zaterdag 5 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur en zondag 6 oktober vanaf 8.00 uur opgehaald worden in restaurat Nije Hemelriek Gasselte, Houtvester Jansenweg 1, 9462 TB Gasselte

Het is niet toegestaan om op een cyclocross fiets deel te nemen aan de wedstrijd.

Inschrijven

Contact

Contact

Jansen Event-sportmanagement

De Geopark Hondsrug Classic is een van de evenementen en clinics die georganiseerd worden door Jansen Event-Sportmanagement. Kijk voor meer informatie op janseneventsportmanagement.nl.