Wielrenner van het jaar

5 en 6 oktober 2019
Nije Hemelriek, Gasselte

Direct inschrijven

Informatie

De inschrijving voor de Geopark Hondsrug Classic zondag 6 oktober gaat binnenkort open! Houd de website in de gaten.

De Hondsrug Classic is een van de grootste mountainbike evenementen waarbij alle categorieen in een wedstrijd starten. Van ervaren wedstrijdrijders tot en met de recreant en liefhebber. Vanaf 1997 tot en met 2011 werd deze klassieker jaarlijks in oktober georganiseerd en hebben vele bekende mountainbikers deelgenomen evenzo vele liefhebbers deze wedstrijd door de Staatsbossen van Gieten gereden. Jansen Event-Sportmanagement heeft het initiatief genomen om de Hondsrug Classic nieuw leven in te blazen. Sinds 2014 onder de nieuwe naam: Geopark Hondsrug Classic.

Op zondag 30 september wordt de 5e editie van de Geopark Hondsrug Classic verreden vanaf het Nije Hemelriek in Gasselte. Dit jaar zal naast de bekende Geopark Hondsrug Classic ook het NK MTB Marathon worden georganiseerd. Dit zijn 2 verschillende wedstrijden maar de start en de route zijn gelijk. Eerst zullen de deelnemers aan het NK in de verschillende categorieën van start gaan waarna om 11.00 uur het startschot zal klinken voor de deelnemers aan de Geopark Hondsrug Classic. De deelnemers aan het NK zullen de route van de Geopark Hondsrug Classic rijden en aansluitend nog een ronde van ongeveer 40 km maken.

Alle wedstrijdrijders in de volgende categorieën kunnen deelnemen aan het NK:
– Amateurs/sportklasse
– Masters 30, 40 en 50+
– Elite/beloften
– Vrouwen

Uiteraard is het voor de andere categorieën (junioren, nieuwelingen), basislicentiehouders en de recreant ook mogelijk om het extra rondje van het NK MTB Marathon te rijden, deze komen dan niet in de uitslag van het NK MTB Marathon, wel in de uitslag van de Geopark Hondsrug Classic. Je kunt je dan inschrijven voor de Geopark Hondsrug Classic en ter plaatse op zondag 30 september aangeven het extra rondje te willen rijden.

Nieuws

woensdag 20 februari 2019

Status Micha de Vries

Hoe gaat het nu met mijn knie: voor degene die het nog niet wisten ik heb op 2e kerstdag mijn knieschijf gebroken in...

Lees meer
maandag 18 februari 2019

Winnaars bekend sportverkiezingen gemeente Coevorden 2018

De sportverkiezingen van de gemeente Coevorden vonden vrijdagvond 15 februari plaats in het sfeervolle theater de Deel in Sleen. In het bomvolle theater...

Lees meer
maandag 11 februari 2019

De thuiswedstrijd CX in Hilversum

Met de start kon Micha meteen goed wegrijden. En op de technische passage meteen met 3 man weg. Halverwege de koest heeft hij...

Lees meer

Inschrijven

Inschrijven

Contact

Contact

Jansen Event-sportmanagement

De Geopark Hondsrug Classic is een van de evenementen en clinics die georganiseerd worden door Jansen Event-Sportmanagement. Kijk voor meer informatie op janseneventsportmanagement.nl.