Nieuws

Bauke Mollema Tocht vanaf 2020 in Drentse handen

De Bauke Mollema Tocht , niet meer weg te denken uit de Provincie Groningen, zal volgend jaar op zaterdag 1 augustus 2020 verreden worden. De organisatie van de bekende toertocht zal vanaf 2020 in handen zijn van Jansen Event-Sportmanagement uit Sleen.

Een van de belangrijkste wijziging ten opzichte van afgelopen jaren is een nieuwe start en finishlocatie. In 2020 zal er in Kardinge een heus wielerplein worden gecreeerd waar wielerliefhebbers van jong en oud samen kunnen komen en van de wielersport kunnen genieten. De jeugd kan hier kennismaken met vele takken van de wielersport. De deelnemers aan de tocht zullen feestelijk worden ontvangen en kunnen gezellig blijven hangen op het sfeervolle wielerplein.

Een wens van Bauke is om de jeugd te stimuleren om ook te gaan sporten. Daarom kunnen deelnemers tot 16 jaar gratis deelnemen aan de tocht. Ook de deelname aan de activiteiten op het wielerplein zullen gratis toegankelijk zijn voor de jeugd. Verder is er ook nog een inschrijfmogelijkheid voor gezinnen.

Jansen Event-Sportmanagement is blij deze toertocht in de Provincie Groningen te kunnen organiseren. Bauke is een super ambassadeur voor de wielersport en de Provincie Groningen. Hij heeft een schitterende erelijst die dit jaar ook nog eens werd aangevuld met een monument, namelijk de Ronde van Lombardije. Ook was hij dit jaar de beste Nederlandse wielrenner op de wereldranglijst en werd hij terecht gekozen als sportman van de Provincie Groningen.

Onder andere de gemeente Westerkwartier, met Zuidhorn, het dorp waar Bauke is opgegroeid, zal op zaterdag 1 augustus gast zijn van de duizenden toerfietsers. Met opnieuw een mooie en uitdagende route door de Provincie kan iedereen genieten van de oude trainingswegen van Bauke.

De routes en het programma zullen de komende maanden worden uitgewerkt en alle informatie zal snel online te vinden zijn. Houdt hiervoor de social media kanalen van de tocht en de website in de gaten.