Nieuws

Drentse wielrenner van het jaar verkiezing 2018

De zevende editie van de Drentse wielrenner van het jaar verkiezing wordt gezamenlijk georganiseerd met de viering van de tweede verjaardag van het UCI Bike Region Label Drenthe. Op zaterdagavond 16 maart is het theater de Tamboer in Hoogeveen het toneel voor de Bike Label Party met als onderdeel de Drentse wielrenner van het jaar verkiezing. 

Evenals voorgaande jaren is de organisaties van de wielerverkiezing Drenthe in handen van het wielerplatform en Jansen Event-Sportmanagement. Een mooi initiatief wat aansluit bij de ambities van de provincie Drenthe als het gaat om de wielersport. Bovendien past het bij het UCI Bike Region Label, dit label is in 2015 gelanceerd en ondersteunt en beloont steden en regio’s die niet alleen belangrijke UCI-fietsevenementen hosten, maar ook investeren in de ontwikkeling van een kwalitatief fietsnetwerk en de bijbehorende infrastructuur. Onze (prof)wielrenners ondersteunen dit idee en zijn trots op Drenthe als fietsprovincie.

De winnaars worden verkozen in vier categorieën: elite/beloften, elite/beloften dames, nieuwelingen/junioren en nieuwelingen/junioren dames. Een comité zal de winnaar bepalen en zij worden bekend gemaakt op 16 maart tijdens de Bike Label Party in het theater Tamboer in Hoogeveen.