Nieuws

Gouden Pijl richt pijlen op 2021

Wielrennen is misschien wel de sport waar de grillen der natuur het meest voelbaar zijn en vrijwel altijd getrotseerd worden. Maar dat de grillen van een onverwacht virus zouden komen en een stokje stak voor de 43ste editie in 2020 had niemand durven vermoeden.

Voor de organisatie van de Gouden Pijl was het een hard gelag, maar het vizier staat alweer naar voren, naar de editie van 2021 op zondag 25 juli. 

Het evenement is fors op de schop gegaan vanaf 2018, toen De Pijl van de derde dinsdag na de Tour de France naar de eerste zondag na de Tour verhuisde. Er zijn meer fietsdisciplines aan toegevoegd. Naast de profkoers voor dames en heren,  werden een dikke-banden-race voor kinderen, een koers voor verstandelijk beperkten, MTB Streetraces en BMX- en Skatestuntwedstrijden gehouden. Ook ging vanaf 2018 een lang gekoesterde wens in vervulling door de start van de Gouden Pijl Toertocht met afstanden van 50, 100 en 150 km en zo’n 500 deelnemers.

In 2019 werd de huisstijl vernieuwd. Het jaar 2020 heeft de Gouden Pijl aangegrepen voor een herverdeling van de taken en een heroriëntatie op de organisatie. De laatste jaren bestond een behoefte aan verdere professionalisering in combinatie met het vele werk van de vrijwilligers. Dit heeft er toe geleid dat Jansen Event-Sportmanagement de complete organisatie vanaf 2021 op zich zal nemen onder toezicht van het zittende bestuur. Het bestuur bestaat uit Roelie Lubbers-Hilbrands (voorzitter), Ronald Klarus (secretaris), Harm Wiekens (penningmeester), Edwin Gels en Marc Bruin. 

Wim Jansen van Jansen Event-Sportmanagement is geen onbekende in de wielerwereld en zeker ook niet bij de Gouden Pijl. Hij maakte vanaf 2019 deel uit van het bestuur en regelde als koersdirecteur de profwedstrijden. Ook viel de toertocht onder zijn hoede.

Het bestuur van De Gouden Pijl heeft alle vertrouwen in deze samenwerking en professionalisering en vertrouwt erop met deze constructie de toekomst aan te kunnen van dit grote publieksevenement in de binnenstad van Emmen. Al hebben we met elkaar nog wel even een virus te verslaan.