Nieuws

Nederlandse Loterij NK Tijdrijden Emmen start opnieuw tussen dieren.

EMMEN – Het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden van de KNWU wordt op 22 juni opnieuw in de gemeente Emmen georganiseerd. Deze editie voert over het voor 2021 bedoelde parcours met de unieke start vanuit Wildlands en de finish voor het Atlastheater op het Raadhuisplein.

Vorig jaar werd uiteindelijk als gevolg van de geldende COVID 19-maatregelen uitgeweken naar de Meerdijk, waar de Muur van Emmen in het parcours kon worden opgenomen. Op 22 juni is het publiek welkom de circa 260 tijdrijders te bewonderen op een volle tijdrit dag, die duurt van 9 tot ongeveer 18.15 uur De nieuwelingen, junioren, beloften en tenslotte de vrouwen- en heren-profs gaan een parcours afleggen van ofwel één ronde of twee ronden van vijftien kilometer door het buitengebied tussen Emmen en Sleen en rijden terug via de nieuwe Fly-Over  van de N34  naar het Raadhuisplein.

Voor organisator Wim Jansen van Jansen event Sportmanagement gaat een wens in vervulling nu na 2012 opnieuw gestart wordt vanuit de dierentuin. Destijds gebeurde dat voor de Savanne in het Noorder Dierenpark, in 2022 is het centrale plein van Wildlands de plek waar het startpodium wordt opgebouwd.

Op de deelnemerslijst staat bij de mannen Tom Dumoulin, die zijn in Emmen veroverde rood-wit-blauwe trui van 2021 wil verdedigen. De voormalig wereldkampioen tegen de klok neemt het op tegen onder anderen Bauke Mollema, Thymen Arensman, Jos van Emden en regionaal favoriet Elmar Reinders. Bij de vrouwen zijn onder meer werelduurrecordhouder Ellen van Dijk en Riejanne Markus voorzien om de trui over te nemen van de gepensioneerde Meppelse Anna van der Breggen.

De organisatie is in handen van Jansen Event Sportmanagement uit Sleen in opdracht van de KNWU.

https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3165452