Nieuws

Nederlandse Loterij NK Tijdrijden over Muur van Emmen

Het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden voor professionals mannen en vrouwen en voor beloften-mannen, verreden op woensdag 16 juni in de gemeente Emmen, krijgt een nieuw parcours. Vorig jaar was de nationale titelstrijd tegen de klok ook al voorzien in deze Drentse gemeente, maar werd het NK twee keer afgelast wegens Corona. Organisator Jansen Event-Sportmanagement uit Sleen heeft in goed overleg met de gemeente Emmen en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) gekozen voor een ander parcours dan het geplande traject van 2020. Waar toen de start in Wildlands en de finish op het Raadhuisplein beeldbepalende plekken waren, is die rol nu weggelegd voor de Muur van Emmen. Deze voormalige vuilnisbelt is vanaf eind april de hoogste fietsberg van Drenthe. Hoger dan de huidige VAM-berg.  

De mannen en de vrouwen leggen op 16 juni twee keer het parcours van zestien kilometer af. Daarmee krijgen zij 32 kilometer voor de wielen. Twee keer de Muur van Emmen beklimmen gaat in de ogen van de betrokken partijen zeker het verschil maken in de wedstrijden. Vanaf de top van de muur is bijna driekwart van het parcours te overzien, wat voor mooie beelden kan zorgen.  Het clubhuis van Wielersport Vereniging Emmen dient als uitvalsbasis voor het NK Tijdrijden. Ook maakt de wielerbaan op sportpark Meerdijk deel uit van het parcours.  

Samen met de Gemeente Emmen, de KNWU, Provincie Drenthe, WSV Emmen en vele vrijwilligers wordt de komende maanden hard gewerkt om van het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden op 16 juni een uniek en succesvol evenement te maken met inachtneming van de dan geldende maatregelen. Met de Muur van Emmen als onderdeel van het parcours wordt al zeker wielergeschiedenis geschreven. De komende maand volgt meer informatie over het parcours en worden de omwonenden geïnformeerd.