Nieuws

Offroad team Bejan-Barkhuis powered by Niner

Na enkele jaren van afwezigheid is Wim Jansen opnieuw een eigen offroad team gestart met nationale renners en talenten. Samen met Arend Barkhuis gaan ze met het team nationale wedstrijden rijden en enkele talenten de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen op de mountainbike en cyclocrosser. 
 

Wielerfanaat, organisator en directeur van Bejan, Wim Jansen, steunde de laatste jaren een internationaal MTB team en enkele individuele renners, maar vond hierin geen optimale voldoening. Daarom heeft hij gekozen voor een herstart, na enkele jaren, van het Bejan MTB team samen met Barkhuis, die samen met zoon Bart jarenlang deel hebben uitgemaakt van het KMC MTB team. 
 

Bart zal als eliterenner deel uit gaan maken van het offroadteam Bejan-Barkhuis powered by Niner. Niner Bikes, door Codagex vertegenwoordigd in de Benelux, is een top mountainbike merk uit Amerika, dat zich in Europa en met name in Nederland wil versterken en daar middels de steun aan dit team vorm aan wil geven. 
 

Naast Bart zal het team bestaan uit talentvolle renners en een renste, tw; belofte Kyle Agterberg, master en veelvuldig Nederlands Kampioen Micha de Vries en nieuweling Cas Jansen allen uit Hilversum en nieuweling Maiko Timmer uit Drachten en Laura Krans uit de Wilp. Gastrenner voor enkele grotere evenementen, bijvoorbeeld de Geopark Hondsrug Classic is Martijn Keizer, oud wielerprof. De begeleiding zal bestaan uit Arend Barkhuis en Wim Jansen. 
 

Het merendeel Noordelingen bestaande team zal wedstrijden gaan rijden in de Nationale competitie en open wedstrijden en marathons in Nederland met enkele uitstapjes in Europa. 
 

Verder zal het team in combinatie met onder andere Jansen Event-Sportmanagement mountainbike clinics verzorgen voor verenigingen, scholen en bedrijven.