Nieuws

Toertocht Gouden Pijl door adventure Zoo Wildlands!

Net als in 2018 wordt een schitterende toertocht op de dag van de Gouden Pijl georganiseerd op zondag 4 augustus in Emmen, met finish op het stadsparcours van de profs.

Zondag 4 augustus staat Emmen in het teken van de wielersport voor jong en oud, van liefhebber tot professional. Vorig jaar was er voor het eerst een recreatieve toertocht voor wielerliefhebbers. Het succes overdonderde de organisatie enigszins. Maar liefst 400 deelnemers schreven zich in, waarvan het merendeel, zo’n 300, op de dag zelf. Het werd improviseren, maar het lukte.

In 2019 staat de toertocht wederom op het programma van de Gouden Pijl. De organisatie heeft geleerd van vorig jaar en zet de toertocht (nog) strakker, mooier en spectaculairder neer.

De start en inschrijving (op de dag zelf) zijn vanaf de parkeerplaats bij Hotel Fletcher in het centrum van Emmen dichtbij de finish. De eerste kilometers zijn om er in te komen want dan wordt gefietst naar adventure Zoo Wildlands. De echte start gaat ongeveer een kilometer lang door het prachtige dierenpark. Hoe wild wil je het hebben?

Vandaaruit gaat de toertocht door de mooiste gebieden van Zuid-Oost Drenthe. De sportieve uitdaging zit in de klinkerwegen en het in oktober 2018 geopende fietsparcours op de nu al befaamde VAM-berg (Col du VAM) met een stijgingspercentage van 10 tot 15%.

De routes worden duidelijk uitgezet. Onderweg worden verzorgingsposten ingericht en er is mobiele technische assistentie voor pechgevallen. Na afloop is er voldoende douche gelegenheid, de deelnemers kunnen fris het verdere programma van de Gouden Pijl gaan bezoeken.

De inschrijving is inmiddels gestart. Zie hiervoor de site van de Gouden Pijl: www.goudenpijl.nl/toertocht. Voor iedere 50ste inschrijver ligt er een uniek Gouden Pijl fietsshirt klaar. De afstanden zijn: 50, 100 en 150 km. Alle deelnemers ontvangen een medaille en een goodiebag.