Nieuws

winnaars bekend Drentse wielrenner van het jaar verkiezing 2018

De zevende editie van de Drentse wielrenner van het jaar verkiezing werd net als vorig jaar gezamenlijk georganiseerd met de viering van de tweede verjaardag van het UCI Bike Region Label Drenthe. Op 16 maart was het theater Tamboer in Hoogeveen het toneel voor de Bike Label Party met als onderdeel de Drentse wielrenner van het jaar verkiezing. 

Evenals voorgaande jaren is de organisatie van de wielerverkiezing Drenthe in handen van het wielerplatform en Jansen Event-Sportmanagement. Een mooi initiatief wat aansluit bij de ambities van de provincie Drenthe als het gaat om de wielersport. Bovendien past het bij het UCI Bike Region Label, dit label is in 2015 gelanceerd en ondersteunt en beloont steden en regio’s die niet alleen belangrijke UCI-fietsevenementen hosten, maar ook investeren in de ontwikkeling van een kwalitatief fietsnetwerk en de bijbehorende infrastructuur. Onze (prof)wielrenners ondersteunen dit idee en zijn trots op Drenthe als fietsprovincie.

De winnaars werden verkozen in vier categorieën: Bij de elite/beloften werd Jeff Vermeulen de winnaar, bij de elite/beloften dames was dit Fleur Nagengast. Axel van der Tuuk won in de categorie  nieuwelingen/ junioren en Maike van der Duin bij de nieuwelingen/junioren dames.